aan het opladen

TechToysTest: Air Hogs Vectron Wave en Zero Gravity Laser

TechToysTest: Air Hogs Vectron Wave en Zero Gravity Laser 1080 722 Sander van der Heide

Air Hogs heeft in de VS bijna 50 verschillende producten op de markt. Allemaal in het straatje van vliegend, afstandbestuurbaar, helicopter, oplaadbaar en lichtgewicht. Supercool elektrisch binnenspeelgoed dus. In Nederland zullen we het met 2 bestsellers moeten doen en afgelopen maand heb ik, maar vooral mijn kinderen, er wat mee gespeeld. Het meest benieuwd was ik naar de Vectron Wave, wat meer op een onderdeel van de  Parrot AR Drone lijkt dan een volwaardig vliegend object. Het is een soort vliegende schotel van licht piepschuim met een lichte electro motor en een stel sensoren.

Bij het aanzetten gaat de propellor als een gek draaien en vliegt de Vectron Wave al snel omhoog, eenmaal aangekomen bij het plafond (vandaar dat het binnenspeelgoed is) keert hij weer terug en gaat naar de grond, daarna stijgt ie weer op en heeft zo kunnen bepalen wat de reikwijdte is in de ruimte. Maar dan, wat doe je er dan mee? Nou, de bedoeling is dat je er samen mee probeert over te gooien, zoals in dit promofimpje, een soort van jongleren met een zelfzwevende frisbee. In de praktijk ging dat wat minder goed. Vliegen wil ie wel, maar dat schuiven van de één naar de ander, was toch een stuk moeilijker. Dus uiteindelijk laat je hem wat op en neer gaan en mocht je een obstakel tegenkomen of vliegt ie te ver van je vandaan, dan druk je op de noodknop (op de oplader) en valt ie uit de lucht en aangezien dat vaak gebeurt, gaan er af en toe ook wat stukjes piepschuim verloren.

En ten tijde dat ik mijn filmpje wilde maken, was ie ondertussen al zo beschadigd, dat hij niet meer goed wilde vliegen en meer gevaarlijk werd om mee te spelen.


(na het renderen van het filmpje en uploaden naar Vimeo, kwam ik erachter dat de tekst middenin was verdwenen, daar stond: “helaas, maar een maandje eerder bij het openen van de doos hadden we meer geluk).

Het opladen van de batterij gebeurd door middel van een losse oplader waarin je 6 AA-batterijen plaatst. Voordeel van zo’n losse lader is dat je overal en altijd weer je speelgoed kan opladen, zonder op zoek te moeten naar een stopcontact en dus geschikt maakt voor jonge kinderen. Maar de Vectron Wave is geschikt vanaf 8 jaar, dus dat argument telt niet echt. Ik vind het ook niet echt effectief om een batterij met andere batterijen op te laden die je misschien ook weer moet opladen vanaf het lichtnet. Een USB aansluiting was op z’n minst wel wat effectiever geweest om te kunnen bepalen welke oplader je zou kunnen gebruiken.

Op een zelfde manier moet je ook de Air Hogs Zero Gravity Laser opladen. Hier zitten de 6 batterijen in het bijhorende Laserpistool en hebben zo een dubbele functie: opladen van de auto en het pistool van energie voorzien. Ook hier zijn sensoren aanwezig, maar deze zoeken het licht van de laser wat op de grond, plafond of muur weerkaatst. Door de geprojecteerde stip van zo’n 3cm doorsnede vlak voor de auto uit te laten gaan, volgt deze hem. Dat zou althans moeten, want het is nog een kunt om hem continu te laten volgen. Leuk gegeven wel is dat je de auto ook langs de muren of via het plafond kan laten gaan, de auto zuigt zich dan namelijk vast.

Uiteindelijk draait het erom of de kinderen ermee blijven spelen. Bij de Vectron Wave is dat niet goed te meten, aangezien hij niet meer goed werkt (wat niet wil zeggen dat het een slecht product is, maar voorzichtigheid is geboden), de Zero Gravity Laser wel. Het truukje was na 2 of 3 keer wel bekeken en uiteindelijk krijg ik een echt eerlijk antwoord als ik vraag of ze er eentje zelf zouden kopen als het zelf moesten betalen van hun spaargeld. Daar hoefden ze niet lang over na te denken, ik denk dat je wel kunt raden wat ze antwoordden. Als ik zelf zou moeten kiezen dan is het zeker de Vectron Wave. Voor 30 euro heb je een vliegende schotel in je huis waar je leuk een beetje mee kan pingelen, echt een speelgoedgadget.

Air Hogs Vectron Wave: €29,99
Air Hogs Zero Gravity Laser: €39.99

1 comment
  • Karin

    Hier liggen ze allebei als oud vuil onderin een speelgoedkist. De Vectron Wave gaat niet eens de lucht in, echt een waardeloos ding en de auto deed het maar even, na héél lang opladen.

    Kortom, weggegooid geld, enerzijds door Sinterklaas en anderzijds na lang sparen door zoonlief. Triest dat het nog niet uit de markt is gehaald.

Comments are closed.