The Saint krijgt een eigen pand (ruimtes te huur)

The Saint krijgt een eigen pand (ruimtes te huur) 150 150 Sander van der Heide

Ik ben een gezegend man. In deze tijden van financiële crisis heeft de ING Bank haar vertrouwen uitgesproken in mijn bedrijf en me geholpen bij de aankoop van een groot pand in Soest. Het kavel is 500m2 en op deze plattegrond kun je zien dat er genoeg ruimte is. In de jaren 90 was het ook al een mastering studio van het Belgische Digipro en later werd dat The Sound Factory.

Studio 1 en 2 ga ik weer gebruiken als masteringruimte, maar misschien maak ik wel weer de combi als met Holger Schwedt en wordt één van die ruimtes wel een mixruimte. De akoestiek is absoluut OK, maar ik denk dat ik samen met een goed acousticus nog wel verbeteringen zal gaan maken.

Daarnaast wil ik de kantoorruimtes links weer indelen in drie ruimtes die ik kan verhuren aan bijv. een gamedesignbedrijf, management- of evenementenbureau, grafische designers, webdesign, platenmaatschappij, PR bureau, videoproductie- of TV-bedrijfje. Mocht je interesse hebben, laat het me dan weten, want ik begin nu met alles in te delen.

Morgen begint de aannemer met de toiletten en de keuken wil ik ombouwen tot een soort Star Bucks-ruimte met een bar, draadloos internet, tijdschriftentafel en een keukenblok met alles erop en eraan, want masteren is voor de meeste artiesten en producers vooral wachten, internetten, artwork doornemen, bellen en soms nog een laatste meeting met alle partijen.

En dan natuurlijk de studio, daar kan ik de komende maanden lekker loos gaan en gaan fine-tunen. Een ruimte van 6 meter breed, 5 meter diep en iets van 4 meter hoog. Net groot genoeg voor een aardige surround setup. Ik neem een groot gedeelte van mijn Polyhymnia setup mee, maar versterkers en speakers ga ik helemaal anders doen: Dunlavy. Later meer over deze speakers. Verder zoek ik een goeie surround controller, de juiste versterking (Hypex modules?) en heb ik daarnaast opeens weer te maken met brandveiligheid, alarmsysteem, kleurkeuzes en vooral: een goed stroomplan. Ik wil gebalanceerd stroom door een goeie scheidingstrafo met een eigen aardpen. Absoluut de kern tot een goed geluid. Och, nog zoveel te regelen en te plannen, maar wordt absoluut een te gekke werkplek.

Natuurlijk krijgt Pixility ook een plekje. Met de laatste DVD’s van Paul de Leeuw, De kreuners, Ilse de Lange, mediaspelers voor Marco Borsato en Kane, ren ik soms wel 20 keer heen en weer tussen de studio’s. Met die ruimtes rechtsboven in de tekening zitten we nu vlak naast elkaar.

Tel daar dan bij op Pier Durk die nu steeds meer z’n eigen klussen krijgt (aangezien studio 2 precies dezelfde opbouw heeft, kunnen we de masterimg gewoon copiëren), nieuwe stageleerlingen en een hele rij mensen die meedenken en helpen: dit gaat gewoon een supertijd worden.

9 comments
 • Udo Pannekeet

  Hi Sander,

  Gefeliciteerd. Wat enorm kicken zeg! Ben heel erg benieuwd naar je nieuwe setup, en de nieuwe ruimtes. Ik kom snel een keer kijken, als je zover bent. Hou me op de hoogte!

  groetjes,
  Udo

 • Benno

  Zoooo, goed hoor.

  Wanneer kan ik ‘n bakkie komen doen?

  Ik hoop dat je net zulke grote mokken neemt als de “echte” Starbucks! 😉

  Ciao en een groet,

  Benno

 • Christ Lucius

  Dag Sander,
  Lees net alles rondom je nieuwe studio. Lijkt me heeeeeeelemaal te gek. Ben zelf helaas alleen maar een muziekluisterliefhebber. Ben helemaal in de ban geraakt over je verhaal van je Dunlavy’s. Heb eigenlijk zelf ook zo’n reis gemaakt maar gelukkig alleen hier in Nederland. Heb namelijk momenteel 6 Duntechs Regents in mijn bezit. Waarschijnlijk ken je ze wel. Lijken veel op die van jou. Hebben dezelfde soort speakerbezetting (5x per luidspreker). Draai hiermee met grote Krell monoblokken (FPB 650). Alles in multichannel sacd. Helemaal te gek. Zou graag een keer bij je willen komen kijken en luisteren maar ik lees dat je giga druk bent. Je bent ook altijd bij mij welkom als je eens mijn set wilt beluisteren. Hoor graag een keer van je.
  Groet, en heel veel succes!
  Christ Lucius

 • Sander

  Ha Chris,

  Ik heb een tijdje op Duntech Sovereigns en Duntech Princess gewerkt met Krell-versterkers. Ik ken het dus zeker.
  Maar Krell FPB 605’s, wow, dat moet wel heel mooi zijn en je zal wel tevens geen verwarming nodig hebben? 🙂

  We maken zeker een keer een afspraak. Vind het altijd leuk als ‘getrainde oren’ weer wat mee kunnen denken.

  We zijn nu middenin kabel en versterkertesten. Ik zal gauw wat bloggen. Misschien heb je nog wat advies.

 • Willem Keijzer

  Hallo Sander,

  Wat laat maar nog gefeliciteerd met je nieuwe studio. Nu maar hopen dat er mooie en vooral dynamische producties uit mogen komen, want die mis ik de laatste jaren heel erg. Aan de apparatuur zal het beslist niet liggen!
  Heb je dit al eens gezien: http://blog.bowers-wilkins.com/lab/?, Elbow wel eens geluisterd?

  Groeten,

  Willem

 • Christ Lucius

  Hoi Sander,
  Ik heb zeker een advies. Heb onlangs de fasetester van Oehlbach gekocht. Een apparaatje van 89 euri. Heb alles in de juiste fase (stroom) gezet, begonnen met de cd-speler. Leek wel of ik een andere cd-speler had aangezet. Zoveel meer rust en minder korreligheid in de set…niet normaal. ‘t geld dubbel en dik waard. Helaas de krell blokken meet hij niet.
  Groet en succes!
  Christ

Comments are closed.