Dunlavy set 1

Dunlavy set 1 150 150 Sander van der Heide

Het was lang wikken en wegen of ik door zou gaan met B&W 801’s, maar ik heb na advies van Bob Ludwig en Darcy Proper toch gekozen om te gaan masteren op Dunlavy SC-IV’s. Deze giganten van meneer Dunlavy zijn kritisch en neutraal, maar toch lekker. Voorde ruimte die ik ga betrekken ideaal, alleen is er 1 probleem: Ze worden sinds zijn dood niet meer gemaakt. Het is dus een zoektocht geworden deze speakers te vinden. Gelukkig weet onze tweede engineer, Pier Durk, zijn weg in Hifi-land en de eerste set was gelukkig dichtbij: België.

Aangezien ik een perfecte multichannel mastering wil opzetten, moet ik dus nog 4 precies dezelfde type speakers zien te vinden. Mocht iemand een set weten te staan, laat het me weten. In dit filmpje zie je hoe we de gevaartes naar Nederland hebben gehaald:

1 comment
  • Lammert Kraaijeveld

    Dus voor iedereen die wil weten, hoe ‘die muziekjes gemaakt zijn’, koop dunlavy’s!
    Maar zeker een goede set Sander, kan niet wachten tot ze daadwerkelijk tot hun recht komen tijdens de mastering sessies!
    Groetjes en tot morgen!

Comments are closed.