Hij is mooi, hij is duur, hij is vrouwelijk: de B&O Play Beolit 12

Hij is mooi, hij is duur, hij is vrouwelijk: de B&O Play Beolit 12 570 380 Sander van der Heide

Ik voel me een beetje bedonderd door B&O Play, het nieuwe submerk van Bang & Olufsen. Laten ze je eerst waanzinnig mooie klanken horen uit een klein doosje, daarna de technische specs, de slimme integratie van Apple’s Airplay en dan kom je er opeens achter: Ik sta hier als man gewoon met een beauty case in mijn handen. Nu nog wat vermomd in het grijs, maar straks open en bloot in Lime-groen.

Aan de andere kant heeft het ook wel weer wat van een legerkistje. Misschien als ik ooit de ontwerpster van de Beolit spreek, de Deense ontwerpster Cecilie Manz, dat ik eens kan vragen wat haar gedachtengang is geweest bij dit ontwerp. De binnenkant is een ander verhaal, duidelijke sound en moeilijke set-up. Serieus, het is een 3-stapproces, maar ben echt benieuwd wat de ervaringen van de eerste gebruikers zijn, man of vrouw! Lees mijn volledige review met een walk-through-filmpje op hifi.nl