Leafplan 2

Leafplan 2 1080 372 Sander van der Heide

Als techwatcher in een slurpende PT Cruiser rijden is natuurlijk not done, over een paar jaar rijden we steeds meer op alternatieve energie en hoewel ik had verwacht/gehoopt dat het waterstof zou worden, is elektrisch rijden de trend geworden in autoland. Dus van de week op de koffie bij Vincent Everts om eens zijn ervaringen met de Nissan Leaf te bespreken. Speciaal voor zijn ervaringen heeft hij leafplan opgezet. Voor ik het weet zit ik samen met zijn dochtertje in de auto en doen we onaangekodingd een interview.

In de auto zijn paar camera’s gemonteerd en met een custom made Android App wordt mijn naam en het onderwerp ingevoerd: “Hoe gaat het met de muziek-industrie?”. Eh,,,nou, vooruit dan maar. Onvoorbereid een interview doen en dan voor het eerst in een elektrische auto met een dochtertje achterin die meegelokt is met uitzicht op een dropje en een Vincent die vindt dat het allemaal niet hard genoeg gaat….dat gaat niet goed. Uiteindelijk zijn we 20 minuten onderweg en letterlijk de hele rit wordt rechtstreeks op Youtube gezet, inclusief leader en betiteling: Impressive!

Hieronder het resultaat, 10% is interessant en dat is dan gelijk wel het nadeel van deze werkwijze, je kan niets meer editten. Daarnaast heb je de hele tijd één camerastandpunt en het geluid is helemaal uit sync. Vincent is enthousiast en moedigde me aan om hetzelfde als Leafplan te doen, maar dan met een auto die meer bij mijn activiteiten past. De leaf is meer voor de ‘early adaptors’, dan ga ik voor eentje die bij de ‘early majority’ past. Chevrolet Volt? Tesla Model S? Maar dan wel zonder mijn foto op de wieldoppen! En dan ipv van al die CEO’s met wat artiesten rondrijden. Misschien moet ik alvast maar op de website van de studio vermelden “Inclusief proefritje in een elektrische auto”.