Logitech Pure-Fi meets the iPhone

Logitech Pure-Fi meets the iPhone 150 150 Sander van der Heide

Ik test voor HVT regelmatig iPod-speakers. Sommigen zijn redelijk duur en zagen van dikhout planken (Apple Hifi), anderen zijn nog duurder, maar klinken dan ook fantastisch (B&W Zeppelin). Vandaag heb ik er eentje gekocht die ik begin dit jaar heb getest en nu een belachelijk goeie prijs had bij Komplett, de Logitech Pure-Fi Anywhere. Samen met mijn iPhone is dit een supercombi.

‘s Nachts is het de perfecte oplader/wekkerradio. Samen met LlamaClock van Scott Lawrence (80 cent in de AppStore) heb je een stijlvolle tijdsindicatie en kun je in de ochtend door je eigen muziek gewekt worden. Beter nog is dat je nu overal in huis AOL radio of Last.fm meeneemt en klinkt heel goed. Hier is nogmaals de test uit februari.

Een zwaargewicht van klein formaat

Bij het uitpakken van de Logitech Pure-Fi Anywhere valt gelijk één ding op: Een klein, compact speakersetje ( 33 bij 4 bij 9 cm), maar met een redelijk gewicht van anderhalve pond. Meestal hebben de iPod-speakerdoosjes van dit formaat een gewicht van zo’n 3 ons en produceren óf een hol geluid, óf een scherp geluid. De Pure-Fi doet anders vermoeden.

Het ontwerp is modern, strak, solide en de zwart- of witglansende buitenkant past perfect bij de vijfde generatie iPod. Mocht je in het bezit zijn van een andere iPod, er worden 9 dock-adapters meegeleverd, zodat elke iPod met Dockaansluiting in het midden van de Pure-Fi kan worden geplaatst. De extra 3,5mm aux-ingang maakt het mogelijk om andere MP3-spelers aan te sluiten, maar de opzet van het apparaat laat zien dat dit meer een extra is, dan de intentie van gebruikswijze.

Zo maakt een redelijk handige afstandsbediening het mogelijk om naast volume en aan/uit, ook alle iPod-functies te bedienen, zij het echter minder intuïtief als de Apple Remote van de twee keer zo dure iPod Hi-fi. Op het apparaat zelf zitten ook enige functies als Volume, Shuffle, Repeat, Stand-by, een  batterij-indicator en Stereo XL (een functie die beter vermeden kan worden, de fasedraaiing maakt je gek en het monosignaal wordt zo’n 5 dB zachter.)

De Pure-Fi Anywhere laat uit zijn naam al blijken graag meegenomen te worden. Dit kan in een meegeleverde stevige hoes, die plaats biedt voor de Pure-Fi, iPod en AC-adapter. De laatste hoeft niet continu aangesloten te zijn, maar biedt de mogelijkheid om de iPod en de accu van de Pure-Fi op te laden. Zonder externe voeding speelt de Pure-Fi op eigen kracht zo’n 10 uur door (afhankelijk van gebruik).

De klank van dit kleine kastje is erg stevig en strak, maar mist wat ‘loudness’. Met de iPod EQ-instelling op “R&B”, kreeg ik met alle muzieksoorten het mooiste resultaat. Verder is dit tweewegsysteem (2-inch high-excursion drivers met neodyum magneten en 3-inch pressure drivers voor het laag) een perfecte oplossing als je niet overal met een koptelefoon wilt lopen of samen van je iPod wil genieten.

7 comments
 • Sander

  Oh ja, Vincent, dat is het mooiste: Last FM en AOL Radio klinken te gek via de Pure Fi. Vreemd genoeg kon ik bij de Zeppelin alleen audio van de iPodfunctie beluisteren, maar de Pure Fi laat dus ook audio van andere applicaties horen. Vooral AOL Radio heeft een goed geluid en beide applicaties zijn gratis in de App Store.

  Adviesprijs is 149 euro (bijv. bij de Apple Centers), maar bij My Com is de witte 79 euro en bij Komplett de zwarte 84 euro. Absoluut geen miskoop!

 • jan willem

  hallo sander ,
  enthousiast geworden door jouw review dacht ik , ik ga ook zo’n ding scoren.
  ik kwam bij bcc en ja hoor , het klonk prima , alleen leek het er op dat mijn iphone niet opgeladen werd.
  op de doos stond ontwillekld voor de ipod en de iphone doet het ook.
  hoe zit dit ?
  jan willem

 • Sander

  apart, hij wordt wel opgeladen bij mij. Het enige is dat je steeds die melding krijgt van “dit apparaat werkt mogelijk niet zoals het hoort etc.” als je ‘m erin plaatst. Verder geen problemen.

Comments are closed.